متریال – Material یکی از جدید ترین فرم ورک های کدنویسی و طراحی سایت متریال است که توسط شرکت گوگل طراحی، توسعه و عرضه داده شده است، این فرم از چهار بخش اصلی تشکیل شده است که به شرح زیر می باشد:
همانطور که گفتیم این Framework توسط شرکت Google طراحی و توسعه یافته است و طبق گفته ی گوگل هدف از ساخت این فریم ورک ایجاد وب سایت های سبک، زیبا و نوین است، البته به نظر بنده هدف اصلی گوگل از راه اندازی این پروژه ایجاد ظاهری واحد و یکسان برای تمامی وب سایت ها است. زیرا در این صورت کاربران نحوه استفاده از هر وب سایت را به طور کامل می دانند و گم نمی شوند.
جالب است بدانید که این فریم ورک تنها توسط ۴ نفر از اعضای گوگل طراحی شده است که تمامی آن ها نیز آسیایی هستند و هیچ تیم و پشتیبانی برزگی پشت آن ها نیست! یکی دیگر نکات جالب این فریم ورک این است که خود گوگل نیز در بعضی از وب سایت های خود مانند: Google Trends از این فریم ورک استفاده کرده است و سایت خود را به صورت طراحی سایت متریال ساخته است.
می توان به جرات گفت متریال نسخه آپدیت شده طراحی سایت فلت هست که کاستی ها و سادگی های طراحی فلت را از بین برده تا زیبا تر و جذاب تر از طراحی فلت باشد.طراح مشهور ، Matias Durate می گوید همانطور که در دنیای واقعی اجسام دارای طول و عرض و ارتفاع هستند که باید در دنیای دیجیتال هم به همین شکل باشد اما طراحی فلت تنها طول و عرض را نمایش می دهد.
پس در طراحی متریال علاوه بر ساده کردن طراحی ، می توانیم انیمیشن ها و افکت های جالب تری به طراحی هایمان اضافه کنیم تا باعث بهبود کیفیت طراحی ها شود و از سادگی بیش از حد طراحی ها جلوگیری کنیم.
در ابتدا طراحی متریال مخصوص موبایل های اندرویدی بود که کم کم راه خود را به محیط وب باز کرد و هنوز هم جای زیادی برای طراحی سایتهای متریال دیزاین هست و در حال محبوب شدن در بین طراحان وب در دنیاست. پس باید منتظر طراحی سایت های زیادی با سبک متریال دیزاین باشیم.